ΑΡΙΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Το υγραέριο (GPL, LPG ή Liquefied Petroleum Gas) είναι πιο βαρύ από τον αέρα και σε περίπτωση διαρροής σε κλειστούς χώρους παγιδεύεται σε αντίθεση με το ελαφρύτερο φυσικό αέριο που διαφεύγει.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο, το αυτοκίνητο πιάσει φωτιά

πως αντιδρά το υγραέριο;
υπάρχει χρόνος για την απομάκρυνση των επιβατών;

Σύμφωνα με τους πιστοποιημένους μετατροπείς, πρόβλημα έκρηξης ή πυρκαγιάς μετά από αστοχία υλικού ή τρακάρισμα, δεν τίθεται. Το ρεζερβουάρ διαθέτει ειδική βαλβίδα ασφαλείας, η οποία, π.χ. σε περίπτωση φωτιάς από ατύχημα, αποκόπτει την παροχή ρεύματος και υγραερίου στον κινητήρα, αλλά και φροντίζει ώστε το υγραέριο να εκτονώνεται μέσω της βαλβίδας πλήρωσης του ρεζερβουάρ.
Πλέον στην χώρα μας η υγραεριοκίνηση είναι απόλυτα νόμιμη και ασφαλής (από το 1999 υπάρχει σχετική νομοθεσία, βάσει του νόμου 2773/99 και της υπουργικής απόφασης 18586/698 29-3-2000) αρκεί να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές εγκατάστασης και οι σχετικές πιστοποιήσεις.
Για παράδειγμα, ο τεχνικός ή η εταιρία που θα αναλάβει την μετατροπή θα πρέπει να καταθέσει στο ΚΤΕΟ υπεύθυνη δήλωση μαζί με τις πιστοποιήσεις. Στη συνέχεια και μετά τον τεχνικό έλεγχο το Υπουργείο Μεταφορών (Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων) ενημερώνεται και στην άδεια κυκλοφορίας αναφέρεται στο εξής πως «φέρει συσκευή υγραεριοκίνησης».

Αναλαμβάνουμε να περάσουμε Κ.Τ.Ε.Ο. το αυτοκίνητό σας, μετά την τοποθέτηση

Από το 1983 στον χώρο του αυτοκινήτου